Ajvar.
Ajvar, sastojci:
- 12 kg paprike
- 3 kg plavog patlidžana
- 2 kg šargarepe
- 1,5 l ulja
- 250 g šećera
- 200 ml sirćeta
- 4 kašike soli
Ajvar, priprema:
- Papriku i plavi patlidžan ispeći, oljuštiti i samleti.
- Šargarepu skuvati i samleti.
- Sve to izmešati i dodati ulje, šećer, sirće i so.
- Kuvati u dubljoj šerpi na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje dok varjača ne počne da ostavlja trag po dnu šerpe.
- Čiste i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 stepeni i posle pola sata izvaditi tegle i u vruće tegle sipati vruc ajvar. Zatvoriti, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako ohlade.
Jelena Nikolić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!