Banatska ladnjača, staro banatsko jelo.
Banatska ladnjača, sastojci:
- 2 jajeta
- 200 gr brašna
- 3,5 dl kisele vode
- 1 kašičica soli
- 4 srednja srednja krompira
- po potrebi so
Banatska ladnjača, priprema:
- Umutiti žicom jaja, dodati vodu, brašno i so.
- Dobro izmešati da nema grudvica (dobijena smesa je malo gušća od smese za palačinke).
- Krompir oljuštiti i iseći na tanke kolutove.
- Nauljiti pleh, poređati dva reda krompira, posoliti, pa preko krompira preliti prethodno umućeno testo.
- Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni C oko 25 minuta, dok ne porumeni.
Nada Georgijev-Gačić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!