Biraju se najbolji pekari u Srbiji - Vesti | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 3

I mi pekare za trku imamo

Pekarima iz Srbije i ove godine se pruža prilika da pokažu sva umeća i veštine na prestižnom međunarodnom takmičenju koje više već deset godina organizuje francuska kompanija “Lesaffre”, jedna od vodećih svetskih kompanija u proizvodnji i prometu svežeg pekarskog kvasca.

Coupe Louis Lesaffre iz 2011.5-pngCoupe Louis Lesaffre iz 2011.4-png

Kompanija “Lesaffre Srbija”, uz podršku Unije pekara Srbije, organizuje izbor za najbolje pekare koji će predstavljati našu zemlju na ovogodišnjem “Luis Lesafr kup–u” (Louis Lesaffre Coupe)  koji će se održati u Italiji tokom avgusta.

Svi zainteresovani pekari mogu da pošalju svoje prijave do 26. januara. Nakon toga, u prostorijama “Lesaffre” pekarskog centra, prijavljeni profesionalci takmičiće se u jednoj od tri kategorije: pravljenju bageta, kroasana ili “umetničkog dela”. Stručni žiri odabraće najbolje koji će činiti naš nacionalni tim na takmičenju najboljih pekara starog kontinenta.

– Pozivamo kreativne pekarske profesionalce da budu prvi koji će predstavljati našu zemlju na internacionalnom takmičenju. Pored toga što će se naći u društvu vrhunskih pekara u Evropi, naš tim, koji ujedno predstavlja i ceo region Balkana, imaće priliku da bude izabran za jedan od tri tima koji će se naredne godine takmičiti na Svetskom pekarskom prvenstvu – rekao je Miodrag Jelić, izvršni direktor “Lesaffre” u Srbiji.

Jelić je naglasio da je, pored takmičarskog karaktera, ovo i jedinstvena šansa da pekari iz Srbije steknu nova znanja i iskustvo koji će svakako koristiti u njihovom daljem profesionalnom radu.

Coupe Louis Lesaffre iz 2011.2-pngCoupe Louis Lesaffre iz 2011.1-png

Nakon izbora najboljih pekara koji će činiti naš nacionalni tim, stručnjaci kompanije “Lesaffre Srbija” organizovaće višemesečnu obuku kako bi se srpski tim što bolje pripremio za predstojeće takmičenje. Pored pekarskog tima naše zemlje, na takmičenju će učestvovati i timovi iz dvanaest evropskih zemalja među kojima su i Nemačka, Francuska, Poljska, Belgija, Španija, Holandija i Rusija.

Cilj ovog internacionalnog takmičenja pekara je da se odaberu najbolji pekari sa četiri kontinenta, koji se potom bore za prestižnu titulu najboljih pekara u svetu.

Više informacija o “Louis Lesaffre Coupe” možete naći na www.coupelouislesaffre.com

Istraživanje i razvoj, osnov uspeha

Francuska kompanija “Lesaffre”, jedna od vodećih svetskih kompanija u proizvodnji i prometu svežeg pekarskog kvasca. Kompanija broji više od sedam hiljada zaposlenih, prisutna je na pet kontinenata sa više od 45 fabrika i 60 komercijalnih filijala, osam proizvodnih jedinica i velikim brojem distributivnih predstavništava kako bi u svakom trenutku odgovorila na potrebe svojih poslovnih partnera. Brendovi ove kompanije su lideri na tržištu kad su u pitanju kvalitet, performanse i doslednost, a distribuiraju se u čak 180 zemalja.

Coupe Louis Lesaffre iz 2011.3-png

Osnova uspeha i pokretačka snaga cele “Lesaffre grupe” su istraživanje i razvoj, a više od 120 istraživača aktivno radi u partnerstvu sa 60 univerziteta i istraživačkih centara širom sveta.

Branka Gajić