Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

BIZNIS MALO ULAGANJA, MNOGO PARA: Za 1 kg ove biljke možete zaraditi 1.500 DINARA

0

Dejan Krstojević iz Lisine pre sedam godina posadio je lincuru na desetak ari. Cena osušenog korena kreće se od 10 do 12 evra, a za svež koren je nešto manja.

Ulaganja nisu velika, a zaštita joj nije potrebna jer je toliko gorka da je u prirodi ništa ne napada.

Početak je bio težak. Dejan o lincuri nije ništa znao pa je potražio pomoć stručnjaka na institutu Josif Pančić u Beogradu. Ove jeseni će vaditi koren, pa će videti da li ima računicu da se ovim i dalje bavi.

„Za prvi put mislim da je dobro, ako bude imalo ispativosti, sadićemo na većoj površini“, kaže on.

„Prva godina je problematična zbog korova, posle i nije problem. Ona se ne štiti, jer praktično nema neprijatelja u prirodi jer je toliko gorka da je ništa u prirodi ne napada“, priča Dejan.

Kako kaže, ulaganja nisu velika, osim priprema zemlje i ručni rad, koji poljoprivrednici nikada ne računaju.

Dragoja Radanović objašnjava i kolika je cena lincure.

On kaže da je po kilogramu osušen koren oko 10 evra, pa i do 12 evra. Postoji i deo tržišta koje traži i svež koren, tada je cena nešto niža, a cenu uslovljava i tržište. Koren može da dostigne kilažu u proseku oko jednog kilograma po biljci.

Za kilogram ovog povrća dobićete 1.000 dinara, a za samo JEDAN DAN možete ubrati i do 10 kilograma!

Preuzeto sa prijateljskog portala BKTVnews.com.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.