Početna Vesti

Čaša puna užitka

0
Čaša puna užitka - Metro vino godine 2020
Čaša puna užitka - Metro vino godine 2020

Čaša dobrog vina uvek donosi uživanje i opuštanje. Bilo kao idealan pratilac jelima i dezertima, kada želimo punoću ukusa dodatno da zaokružimo bogatim aromama koje vino može da ponudi, ili samo kao prilika da se opustimo nakon napornog dana – kvalitetno vino je uvek pravi izbor.

Vrhunski METRO somelijeri svake godine organizuju sveobuhvatnu potragu za vinima koja svojim ukusom i kvalitetom nikog ne ostavljaju ravnodušnim, pa je tako ovog puta njihovu pažnju privukla Argentina, zemlja koja je jedan od najvećih i sve popularnijih proizvođača vina na svetu. U ovoj državi nalazi se pokrajina Mendoza koja predstavlja najveću vinsku pokrajinu Argentine, koja čini čak 80% proizvodnje vina u ovoj zemlji. Odličan predstavnik ove pokrajine, tačnije njenih vinograda – Bodega Santa Julija su fantastična EL BAR ARGENTINO vina, koja nose počasnu titulu METRO VINO GODINE 2020.

Santa Julia bodega, Julia Zuccardi

Kolekciju krase tri vina, a jedno od njih je EL BAR ARGENTINO crveno, Malbec koje odlikuju arome zrelog voća poput crvene šljive, kupine, kao i miris ljubičice. Ovo vino je jako dobro izbalansirano, vrlo prijatnog i mekog ukusa, a odlikuje ga intenzivno crvena boja, blago prošarana ljubičastim nijansama. EL BAR ARGENTINO Malbec uravnotežene je kiselosti i zaista čini pravi  izbor u kombinaciji sa različitim jelima od mesa, sirevima, ali i poslasticama.

Za razliku od crvenog koje karakteriše aroma zrelog voća, EL BAR ARGENTINO Chardonnay, belo vino odlikuju sveže i cvetne arome pomešane sa notama kajsije, žute breskve i ananasa. Boja mu je svetlo žuta, sa suptilnim nijansama zelene, a ukus citrusnog i tropskog voća je dominantan prilikom konzumiranja ovog vina. EL BAR ARGENTINO Chardonnay savršeno se slaže sa različitim vrstama ribe i plodova mora.

Čaša puna užitka – Metro vino godine 2020

Pored crvenog i belog nikako ne možemo da izostavimo EL BAR ARGENTINO Malbec rozé, bledo ružičaste boje, u kom dominiraju note narandže, bele breskve i kamilice. Vrlo je svežeg ukusa i savršeno se uparuje sa različitim laganim jelima, kao i različitim čokoladnim i voćnim dezertima. Jednom rečju, ovaj roze predstavlja zaista idealno osveženje u vrelim letnjim mesecima.

Ipak, najbolju preporuku završavamo sjajnim citatom vlasnice vinarije Santa Julia, iz koje nam dolazi El Bar Argentino: „Nema savršenih situacija za vino. U njemu samo treba uživati. Bilo kada. Bilo gde. Sa prijateljima i porodicom. Ova vina su stvorena za to. Za uživanje.“ Julia Zuccardi

Izvor: saopštenje za medije Metro Cash & Carry Srbija

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Exit mobile version