Čorba od karfiola - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Čorba od karfiola - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Čorba od karfiola – ja, inače, nisam neki ljubitelj karfiola, a ni brokolija, ali, na ovaj način čorbice volim da jedem jer nisu toliko jaki ukusi ovog povrća.

Čorba od karfiola - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Čorba od karfiola – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Čorba od karfiola – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

IMG 20160105 144218

Čorba od karfiola – ja, inače, nisam neki ljubitelj karfiola, a ni brokolija, ali, na ovaj način čorbice volim da jedem jer nisu toliko jaki ukusi ovog povrća.

  • 0,5 glavice karfiola (odvojeni cvetovi bez korena)
  • 1 komad šargarepe (sitno seckane na kockice)
  • 2 komada belog krompira (seckan na četvrtine)
  • 1 glavica crnog luka (sitno seckanog)
  • 1 češanj belog luka (sitno seckanog)
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • peršun
  • bosiljak
  • celer
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • nana
  1. Iseckajte sitno crni i beli luk. U šerpu za supu sipajte malo maslinovog ulja i prvo stavite crni luk, kada počne da mekša i dobija boju dodajte beli luk.
  2. Propržite dok luk ne dobije zlatkastu boju. Oljuštenu i iseckanu šargarepu na sitne kockice dodajte u luk. Propržite tako da par puta promešate i onda sipajte vodu (oko 200ml – treba da pokrije svo povrće koje ubacite ali ne i da je bude previše).
  3. Oljuštite krompir i iseckajte ga na četvrtine, ako je krompir veći onda možete i na sitnije. Ubacite u vodu sa ostalim. Dodajte peršunov list i bosiljak i nanu.
  4. Kuvajte oko 10minuta i onda dodajte cvetove karfiola. Kuvajte još oko 10 minuta dok karfiol ne omekša.
  5. Dodajte bibera i soli po izboru.
  6. Procedite tako da ostavite vodu u kojoj se kuvalo povrće.
  7. Proceđeno povrće ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete kašu.
  8. Proceđenu vodu i blendirano povrće vratite u šerpu i promešajte. Probajte da li je potrebno dodati još nešto od začina.
  9. Sipajte pavlaku za kuvanje oko 100ml. Zavisno od toga da li volite jači ukus ili slabiji, odredite i količinu. Više pavlake značiće slabiji ukus karfiola, manje pavlake jači.
  10. Mešajte dok ne provri i isključite ringlu.
  11. Ukrasite sa svežim peršunovim listovima ili korijanderom i poslužite toplu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!