Početna Recepti

Domaći žu-žu – Suzana Mitić

0
Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Domaći žu-žu – lisnato pecivo kome ne možete odoleti!

Domaći žu-žu – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Domaći žu-žu – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Domaći žu-žu – lisnato pecivo kome ne možete odoleti!

za testo:

 • 600 ml voda
 • 1 kašičica soli
 • 900 gr brašna

za premazivanje :

 • 250 gr margarina
 • 1 komad žumance
 • 3 kašike jogurta
 • 30 gr susam
 • 1 kašičica morske soli
 1. Zamesite testo od vode, soli i brašna. Uvidati dobro testo i odmah oklagijom razvucite veliku koru. Narendati ceo margarin.
 2. Preklopiti testo prvo na tri trake, a zatim savijte testo do pola s jedne strane a zatim drugu stranu preklopite preko prve.
 3. Testo ste preklopili kao pismo. Nožem zasecite sve ivice koje su preklopljene, sa svih strana.
 4. Plastičnom kesom pokrijte testo i ostavite najmanje 20 minuta da miruje. Zbog prirodne fermentacije testo je bolje i ima mehuriće ako duže stoji odnosno miruje. Postupak preklopiti još tri puta sa istim redom presavijanja testa i sa pauzom od po 20 minuta. Obavezno testo pokrijte plastičnom kesom. Pobrašnjati radnu površinu i oklagijom razvijte četvrtastu koru na otprilike 15 mm debljine.
 5. Točkičem za testo seći kvadrate po želji.Ja sam sekla i manje i veće ali mi se najviše dopali oni mali 1×1. Poređati ih u plehu sa blagim razmakom.
 6. Žumance umutiti sa jogurtom i svaki žu-žu premazati četkicom. Pospite susamom i morskom solju. Ostavite 20 minuta da miruju i peći na 220 C dok ne porumene i ne razlistaju se.
 7. Zadovoljstvo je gledati kako se listaju.
 8. Uživajte u ukusu.
 9. Prijatno.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Exit mobile version