Endivija sa tunom – endivija se smatra vrstom zelene salate, ali verovatno bi bilo ispravnije smatrati je cikorijom. Poreklo im je isto – divlja samonikla cikorija koja i danas raste na obalama Sredozemlja, a potiče iz Indije.
Ovo povrće pomalo gorkog ukusa kod nas nije preterano poznato. Iako može zameniti salatu glavaticu, njena primena ima znatno šira svojstva.
Energetska vrednost endivije znatno je veća od salate jer je bogatija proteinima.
Endivija sa tunom – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Endivija sa tunom – endivija se smatra vrstom zelene salate, ali verovatno bi bilo ispravnije smatrati je cikorijom. Poreklo im je isto – divlja samonikla cikorija koja i danas raste na obalama Sredozemlja, a potiče iz Indije.
- 1 komad endivija (manja)
- 1 konzerva tune iz vode
- 1 komad krastavaca (manji)
- zelen (lišće)
- so
- biber
- sok od limuna
- maslinovog ulja (par kapi)
- Endiviji razdvojiti listove.
- Tunu iscediti od vode i usitniti.
- Krastavac mali na krupno rende izrendati, Lisce celera iseckati.
- Zacititi sa so, biber, sok od limuna i vrlo malo maslinovog ulja. Sve lepo promesati i napuniti listove endivije.
- Ova endivija je bila potpuno istog ukusa kao i zelena salata, ni traga gorkom ukusu. Sve skupa je bilo prijatnog ukusa.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!