Feferoni za zimu - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Feferoni za zimu - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online

Feferoni za zimu.

Feferoni za zimu, sastojci:

Za preliv:

  • 2 l vode,
  • 4 kašike soli,
  • 2 kašike šećera,
  • 1/2 kesice vinobrana,
  • 1/2 kesice konzervansa.

Ostalo:

  • 1 kg feferonki (ljute papričice).

Feferoni za zimu, priprema:

  • Ljute papričice dobro oprati. Ukoliko imaju dugačke, drške malo ih odseći.
  • U dublju posudu nasuti vodu, dodati so, šećer, vinobran, konzervans i izmešati.
  • Ostaviti da odstoji, dok se svi sastojci ne rastvore u vodi.
  • Povremeno promešati.
  • Papričice složiti u dobro oprane tegle, tako da budu što više zbijene jedna uz drugu.
  • Preliti ih pripremljenom smesom.
  • Tegle dobro zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.

Savet: Od ove količine dobila sam 5 tegli. Sve zavisi od veličine tegli, kao i od papričica. Kod mene je bilo i manjih, a i malo većih papričica. Bitno je da su ljute.

Vreme pripreme: 60 minuta
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Broj porcija: 20 osoba
Posno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!