Fritata sa mlevenim mesom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Fritata sa mlevenim mesom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Fritata sa mlevenim mesom – ako želite topli doručak za tili čas, ručak na brzinu ili pak želite užinu, ili čekate goste, ovo je pravi recept za Vas. Priprema nije zahtevna, sve potrebne namirnice imamo u kući, potrebna je samo dobra volja!

Fritata sa mlevenim mesom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Fritata sa mlevenim mesom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Omleti, kliknite na link: OMLETI RECEPT.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Fritata sa mlevenim mesom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

fritata sa mlevenim mesom Suzana Mitic recepti i kuvar online

Fritata sa mlevenim mesom – ako želite topli doručak za tili čas, ručak na brzinu ili pak želite užinu, ili čekate goste, ovo je pravi recept za Vas.

Potrebno je za testo:

  • 2 komada jajeta
  • 0,5 kasicice soli
  • 1 solja brasna (šolja od jogurta)
  • 1 casa jogurta
  • 1 kasicica sode bikarbone

Potrebno za fil:

  • 300 gr mlevenog mesa
  • 2 komada glavice crnog luka
  • 2 kasike ulja
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)

Za dekoraciju:

  • bosiljak (listići)
  1. Crni luk iseci sitno i proprziti ga na ulju dok ne postane staklast.
  2. Dodati mleveno meso i mesati dok meso ne promeni boju.
  3. Posoliti po ukusu i dodati bibera.
  4. Pustiti da se malo prohladi.
  5. Jogurt i sodu bikarbonu pomesati i ostaviti da odstoji 5 minuta.
  6. Umutiti mikserom belanca ,dodati zumanca i sve ostale sastojke pomesati.
  7. U plehu staviti pola testa,pa fil pa preostalo testo.
  8. Dekorisati listicima bosiljka
  9. Peci na 170 C 40 minuta.
  10. Prijatno.
Priprema nije zahtevna, sve potrebne namirnice imamo u kući, potrebna je samo dobra volja! Uz sezonsku salatu može zameniti ručak. Idealno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom za doručak ili večeru. Fritata je sočna i mekana. Probajte.