Grilijaš torta recept – stari, domaći recept za Grilijaš čokoladnu tortu. Više puta isproban i proveren…
Grilijaš torta recept – Recepti i Kuvar online
Grilijaš torta recept – stari, domaći recept za Grilijaš čokoladnu tortu. Više puta isproban i proveren…
kore:
- 150 gr šećer
- 300 gr orasi (jezgro)
- 12 komada jaja
- 10 kašika šećer
- 2 kašike brašno
fil:
- 4 komada jaja
- 4 kašike šećer
- 2 kašike voda
- 200 gr čokolada
- 125 gr margarin
- 125 puter
- U posudi zagrejati 150 gr šećera i sačekati da se karamelizira. Nakon karameliziranja šećera, u masu dodati orahe. Promešati orahe, da se sjedine sa istopljenim i karamelizovanim šećerom. Uzeti jedan veći tanjir, koji je ohlađen i pokvašen hladnom vodom. U pokvašeni tanjir izručiti masu, i ostaviti da se ohladi.
- Kada se masa ohladi, samleti u je u blenderu.
- U posudi za mešenje, umutiti 12 jaja, sa 10 kašika šećera, i kad se masa sjedini, dodati samlevenu masu oraha i karamelizovanog šećera. Dodati još 2 kašike brašna i dobro izmešati. Masu dodati u podmazanu šerpu od 5 litara i peći. Kad je masa za kore ispečena, iseći je uzdužno na 3 kore, i spremiti za filovanje.
- Priprema fila: umutiti dobro sve sastojke za fil. Kuvati na pari, dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U ohlađen fil, mikserom umutiti margarin i buter. Dobijenom masom isfilovati kore.
- Pre serviranja, tortu dobro ohladiti.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!