Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom – na ovaj način, grilovani karfiol, izmamiće uzdahe, čak i onih, koji ga ne vole. Odlična ideja da privolite decu da jedu karfiol!
Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom – Recepti i Kuvar online
Grilovani karfiol sa belim lukom i parmezanom – na ovaj način, grilovani karfiol, izmamiće uzdahe, čak i onih, koji ga ne vole.
- 2 kašike beli luk (mleven)
- 3 kašike maslinovo ulje
- 1 glavica karfiol (veća, cvetovi razdvojeni)
- 0,33 šolja parmezan (narendan)
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- 1 kašika peršun (sveži listovi, iseckani)
- Zagrejte rernu na 220 C stepeni. Podmažite maslinovim ulje veći sud za pečenje.
- U veću kesu dodajte maslinovo ulje i mleveni beli luk. Zatim dodajte odvojene cvetove karfiola i dobro protresite. Kad su svi cvetovi dobro nauljeni i obloženi belim lukom, uspite sve sastojke u sud za pečenje. Posolite i pobiberite, po ukusu.
- Pecite oko 25 minuta, uz nekoliko mešanja. Pospite rendanim parmezanom i seckanim peršunom i pecite još 3-5 minuta, dok karfiol ne dobije zlatno-braon boju.
Možete dodati i nekoliko celih čenova belog luka, tokom pečenja, radi dekoracije.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!