Gusta supa sa jajima, parmezanom i peršunom – kuvanjem ove supe se stvaraju “krpe” od mešavine jaja i parmezana, pa nije potrebno dodavati testeninu. Po želji i ukusu, uz ovu supu možete poslužiti prepečeni hleb.
Gusta supa sa jajima, parmezanom i peršunom
Gusta supa sa jajima, parmezanom i peršunom – kuvanjem ove supe se stvaraju “krpe” od mešavine jaja i parmezana, pa nije potrebno dodavati testeninu. Po želji i ukusu, uz ovu supu možete poslužiti prepečeni hleb.
Gusta supa sa jajima, sastojci:
- 1 litar bujon (od junetine, piletine ili povrća)
- 3 komada jaja
- 4 kašike parmezan
- 2 kašike peršun (svež)
- so
- biber
Gusta supa sa jajima, priprema:
- Za ovaj recept vam je potreban 1 litar već skuvane jake supe (bujon), od povrća, piletine, ili junetine.
- U sudu za kuvanje, zagrejte bujon.
- U posudi za mućenje, umutite jaja. Kada jaja postanu penasta, polako dodajte parmezan, uz mešanje. Kada se masa izjednači, dodajte sitno iseckani peršun.
- Čim bujon provri, sipajte umešanu masu, u tankom mlazu u supu, uz neprestano mešanje. Pustite da vri pet minuta.
- Supu prespite u činiju za posluživanje i služite toplu, ukrašenu peršunom, uz parmezan i prepečeni hleb.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!