Hleb bez kvasca - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Hleb bez kvasca - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Hleb bez kvasca.

Hleb bez kvasca, sastojci:

  • 100 g ražanog brašna,
  • 100 g heljdinog brašna,
  • 200 g belog brašna,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 2 kašike mlevenog lana
  • 1 kašika praška za pecivo,
  • pola kašičice sode bikarbone,
  • sok od pola limuna i
  • 3 dl vode.

Hleb bez kvasca, priprema:

  • Pomešajte ražano, heljdino i belo brašno, pa dodajte so, lan, sok od pola limuna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i vodu.
  • Sve lepo izmešajte kašikom, prekrijte činiju celofanom i ostavite preko noći.
  • Ja sam to uradila oko 23 sata. Ujutru ćete dobiti jako gustu smesu, jer ražano i heljdino brašno upijaju dosta vode.
  • Kada sam došla sa posla, oko 17h, pogledala sam testo posula malo brašna na radnu površinu i izručila testo. Testo ne treba dodatno da mesite, formirajte željeni oblik hleba i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju.
  • Ja sam veknu od hleba uvaljala u mleveni lan, tako mi se dopalo.
  • Veknicu stavite u zagrejanu rernu i pecite na temperaturi između 200 i 210 stepeni oko 30 minuta.
  • Proverite čačkalicom da li je hleb pečen. Ako se ništa ne lepi za nju, onda jeste. Ostavite ga da se malo prohladi, pa poslužite.

Degustatorima se dopao!!!!

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!