Hleb sa tikvicama.
Hleb sa tikvicama, sastojci:
- 500 gr tikvica,
- 400 gr brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- kašičica soli,
- 2 jajeta,
- 3/4 šolje maslinovog ulja
- 2 kašike pavlake.
Hleb sa tikvicama, priprema:
- Rernu zagrejte na 180 C.
- Odstranite peteljku i donji deo tikvice i izrendajte ih.
- U posebnoj posudi umutite jaja, maslinovo ulje i pavlaku, dodajte izrendane tikvice brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešajte.
- Smesu sipajte u pleh za pečenje, koji je predhodno podmazan i posut brašnom i pecite u zagrejanoj rerni oko 45-50 minuta.
- Proverite pomoću čačkalice da li je pečeno.
- Sačekajte da se pecivo ohladi 10 minuta, pa ga onda izvaditte iz kalupa.
- Uživajte u svakom zalogaju!
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!