Hrono hleb – za one koji su na hrono režimu ishrane.
Hrono hleb – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online
Hrono hleb – za one koji su na hrono režimu ishrane.
- 200 gr raženog brašna
- 200 gr ječmenog brašna
- 100 gr ovsenog brasna
- 50 gr heljdinog brasna
- 3 kašike mlevenog lana
- 3 kašike mlevenog suncokreta
- 2 kašike ovsenih mekinja
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja od kostica grozdja
- 5 dcl vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 3 kašike soka od limuna
- U posudu staviti, ječmeno, raženo, ovseno, heljdino brašno, ovsene mekinje, mleveni lan i suncokret, so, izmešati dodati ulje i vodu.
Zamesiti testo uviti posudu u providnu foliju i ostaviti da stoji preko noći.
- Testo kad odstoji dodati prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sok od limuna. Izmešati mikserom sa spiralnim nastavcima dok se testo ne sjedini sa praškom , sodom i sokom od limuna.
Testo staviti na radnu površinu posutu sa raženim brašnom oblikovati u loptu staviti u keramičku posudu prethodno podmazanu, poklopiti posudu i staviti u hladnu rernu. Uključiti rernu na na 200 stepeni i peći 60 minuta, skinuti poklopac i peći još 15 minuta.
- Dobro ohladiti pa seći.
Dana Drobnjak
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!