Hrono piletina za ručak - Recepti i Kuvar online - Pixabay
Hrono piletina za ručak - Recepti i Kuvar online - Pixabay

Od trenutka kada je Dr Alan Delabo (Alain Delabos) kreirao, hrono dijeta, je uvek bila način ishrane – hrono ishrana, a ne dijeta za mršavljenje. Princip je veoma jednostavan: jesti sve u pravom trenutku, što će omogućiti pravilnu odluku o tome, šta jesti u kom periodu dana a šta ne. Dakle, sve vrste hrane su dozvoljene, ako se konzumiraju u pravo vreme. Naravno, ne smete zaboraviti da količine nisu neograničene, pogotovu ako, ipak, želite da smršate.

Hrono piletina za ručak - Recepti i Kuvar online - Pixabay
Hrono piletina za ručak – Recepti i Kuvar online – Pixabay

Ne zaboravite, vodite računa o količinama:

  • za visinu od 170 cm, trebalo bi da količina mesa u prociji bude 190 gr
  • za visinu od 170 cm, trebalo bi da količina krompira bude 3 kašike

Evo jednog odličnog recepta za hrono ručak:

[ultimate-recipe id=15968]

Hrono ishrana recepti, pročitajte OVDE >>>

Osnovna pravila hrono ishrane:

  • doručak bi trebalo da bude bogat sporovarećim ugljenim hidratima (cerealije – hleb, žitarice) i životinjskim masnoćama (sir, maslac, itd)
  • vremenski razmak između obroka bi trebalo da bude najmanje 3, a idealno je više od 4 sata (5 – 5,5 sati)
  • nije dozvoljen unos svih vrsta gaziranih pića koja sadrže sećere ili veštačke zaslađivače (Coca Cola, Sprite, Fanta, Cocta, Tonic, Coca Cola Zero, energetska pića, zaslađeni voćni sokovi, itd)
  • za ručak i večeru se ne preporučuje kombinovanje proteina i ugljenih hidrata, to je dozvoljeno samo doručak
  • nije dozvoljena BILO KOJA VRSTA “grickalica” između obroka
  • voće i suvo voće se jedu samo između 16 i 18 časova, po zimskom računanju vremena (dakle, od 17 do 19 časova po letnjem računanju vremena)
  • testenina se ne jede uveče (paste, pice, hleb, sendvici, itd)
  • hleb, testenine i skrobna povrća (krompir) se jedu najkasnije do 15 h
  • kravlje mleko teško vari i hrono ishrana ga u potpunosti isključuje, ne pije se, niti se stavlja u kafu. Mleko se može koristiti ponekad u nekim kuvanim jelima, a kiselo mleko i sirevi su dozvoljeni
  • margarin, biljni sirevi (osim tofu – sojinog sira), biljna pavlaka, biljni šlag, pekarska peciva, kao sto su pogačice, kroasani, itd, su takozvane trans-masti i hrono ishrana ne dozvoljava upotrebu ovih namirnica.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.