Hrskavi lepeza patlidžan - Gvozdena Živković - Recepti i Kuvar online
Hrskavi lepeza patlidžan - Gvozdena Živković - Recepti i Kuvar online

Hrskavi lepeza patlidžan – plavi patlidžan volimo svi u kući, juče sam na profilu prijateljice Ane pogledala fotografiju ovog jela.

Tu nije ni potreban recept, priprema je jednostavna, lako se priprema, a jako lepo izgleda.

Hrskavi lepeza patlidžan, sastojci:

  • 3-4 plava patlidžana, zavisi od veličine
  • 4 komada jaja
  • 100 grama prezli
  • 100 grama integralnog brašna
  • 150 grama brašna običnog
  • soli po ukusu
  • ulje za prženje

PROČITAJ: Voćna torta – saveti i način pripreme

Hrskavi lepeza patlidžan, priprema:

  • Oljuštite patlidžan, isecite ga na šnite debljine 1/2 cm. Svaku šnitu isecite na trakice do polovine šnite u obliku lepeze. Posolite i ostavite neko vreme da otpusti vodu i omekša. Ovlaš ga ocedite.
  • Za to vreme umutite jaja, dodajte malo soli. Svaku šnitu prvo uvaljajte u brašno, onda u umućena jaja.
  • Zatim u mešavinu integralnog brašna i prezli.
  • Najbolje je pržiti ih u fritezi.
  • Pržene složiti na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.
  • Poslužite ih uz dodatak i salatu po želji.

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!