Beograd, 20. novembar 2019. – Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi. Zahvaljujući njegovoj kremastoj strukturi, jedinstvenom ukusu i aromi pogodan je za pripremu svih vrsta kulinarskih specijaliteta, u šta su nas uverili Chef poslastičarnice hotela Hilton Beograd Marko Trpković i food blogerka Tatjana Miletić (@mytastypot). Ovi iskusni kulinarski znalci, prisutnima u Saša baru, pripremali su dve vrste čizkejka i tiramisu na bazi A la Krema.
Bilo da se bavite pripremom hrane u ugostiteljskom sektoru, kao profesionalac, ili samo želite da u svom domu pripremite nešto ukusno, A la Krem je pravi izbor za Vas. Pakovanja su prilagođena upravo potrebama i jednih i drugih te se mogu naći i čaša od 250 g ali i kantica od 2 kg.
„Svi mi tragamo za inspiracijom tokom pripreme praznične trpeze u želji za nekim novim iskustvom, ukusom ili aromom. Kombinujući stare bakine recepte sa trendovima o kojima se često diskutuje, pravimo trenutke za pamćenje, a Mlekara Šabac Vam nudi A la Krem kao neizostavni sastojak“ – izjavila je Milica Jelić, direktorka marketinga u ovoj kompaniji.
A la Krem čizkejk sa šumskim voćem (RECEPT)
Za koru je potrebno: 200 g mlevenog keksa, 50 g šećera u prahu, 20 g putera, 100 ml soka od pomorandže.
Način pripreme: Sve sastojke staviti u posudu, umešati ih u kompaktnu masu. Masu rastanjiti na u kalupu.
Krem: 400 g slatke pavlake, 400 g kisele pavlake 20% mm, 500 g A la Krema, 150 g šećera u prahu, 15 g želatina.
Način pripreme: Želatin potopiti u hladnu vodu i ostaviti da nabubri. Ostale sastojke umutiti mikserom dok se ne dobije gladak i penast krem. Zatim otopiti želatin i dok je još topao sipati u krem. Dobro izmešati da se želatin sjedini sa kremom. Gotov krem sipati preko kore i ostaviti u frižider da se stegne.
Preliv od šumskog voća: 250 g zamrznutog šumskog voća, 100g šećera, 30g gustina.
Način pripreme: Voće i šećer prokuvati. Gustin razmutiti sa malo vode. Kada voće prokuva dodati gustin uz neprekidno mešanje i kuvati 5 minuta. Gotov preliv prohladiti i sipati preko krema. Poravnati i ostaviti da se ohladi.
Saopštenje za medije
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!