Home Obrok Desert Interkontinental torta – Marija Milošević

Interkontinental torta – Marija Milošević

0
Interkontinental torta - Marija Milošević - Recepti i Kuvar online
Interkontinental torta - Marija Milošević - Recepti i Kuvar online

Interkontinental torta – odličan spoj kokosa, lešnika i čokolade!

Interkontinental torta, sastojci:

Potrebni sastojci za fil:

  • 1 l mleka
  • 12 žumanaca
  • 80 g pudinga od vanile
  • 2 kašike brašna
  • 15 kašika šećera
  • 250 g putera
  • 100 g prah šećera
  • za prvi fil 100 g mlevenih lešnika
  • za drugi fil 100 g crne čokolade i 1 kašika ulja
  • za treći fil 100 g kokosa

Peći 3 kore, za svaku je potrebno:

  • 4 belanca
  • 5 kašika šećera
  • 1,5 kašika brašna
  • 0,5 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika kokosa
  • 1 kašika prezli
  • 2 kašike mlevenih lešnika
  • 1 kašika ulja

Za dekoraciju je potrebno:

  • kokos kuglice
  • 200 g bele čokolade

Okvirno vreme pripreme 180 minuta.

Interkontinental torta, priprema:

  • sipati u šerpu 7dl mleka
  • dodati 15 kašika šećera i staviti da se greje
  • odvojiti u 3 činije po 4 belanca
  • u preostalih 3dl mleka dodati 12 žumanaca
  • u mleko sa žumancima dodati prašak za puding i brašno i smesu sjediniti
  • zatim sve zakuvati u gustu kremu
  • kremu preliti na tacnu
  • prekriti tacnu folijom i ostaviti da se ohladi
  • za koru umutiti belanca i dodati šećer
  • dodati brašno, prašak za pecivo, kokos, prezle, lešnik i ulje
  • sve dobro sjediniti
  • preliti u pleh obložen pek papirom
  • peći 15 minuta na 180 stepeni C
  • ponoviti isti proces za još dve kore
  • za fil, umutiti puter i dodati prah šećer
  • dodati ohlađenu kremu i dobro sjediniti
  • dobijeni fil podeliti na tri jednaka dela
  • crnu čokoladu otopiti sa dodatkom ulja
  • u jedan fil staviti kokos, u drugi lešnik, a u treći otopljenu čokoladu
  • svaki fil dobro umutiti
  • podesiti kalup na odgovarajući obim
  • naneti malo fila ispod kore da bi se torta učvrstila
  • filovati kremom sa lešnikom
  • zatim filovati kremom sa čokoladom
  • nafilovati poslednju koru sa 1/2 fila sa kokosom
  • ohladiti tortu
  • istopiti 200 g bele čokolade sa 3 kašičice ulja
  • ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa
  • premazati ivice sa 1/2 fila od kokosa
  • dekorisati po želji

Prijatno!

Video recept: https://youtu.be/_dr6TXXjA2Q

Marija Milošević

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Exit mobile version