Intervju sa… Uroš Vitomirov, blog Bihajv

39

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Uroš Vitomirov je vlasnik i autor bloga Bihajv, i po njegovim rečima, prvi je plus sajz bloger na Balkanu, a i u Jugoistočnoj Evropi.

Veoma mrzi kada neko kaže: „debeli ljudi“, i više voli prilagođenije izraze, kao, na primer: „punije osobe“. Kao plus sajz bloger želi da se bori protiv ovakvih predrasuda, kao i poteškoća u pronalaženju odgovarajuće veličine garderobe, poniženja i svega ostalog… Piše svoj blog za sve one koji vole modu i nešto drugačije…

Po vašem mišljenju, koliko interesovanja postoji za modu „velikih brojeva“ (plus size, +Size)?

Po mom mišljenju, ali i na osnovu trenutne situacije, koja je u širokom luku vidljiva na modnoj sceni Srbije, ne postoji nikakvo interesovanje za plus size modu. Dok je na Zapadu ovaj vid različitosti na modnoj sceni itekako rasprostranjen i vidljiv. Zahvaljujući plus size blogerima. Tako da, verujem da će i kod nas biti nekog pomaka.

Šta vam je dalo ideju da pokrenete Bihajv Style&Fashion+Size blog? Šta je osnovna misija i cilj vašeg bloga?

Blog sam otvorio 2013. godine i tada je blog bio preko blogspota (Blogger platforma), a ugasio sam ga nakon godinu dana, jer mi je oduzimalo previše vremena, a tada sam išao u srednju školu.

Prošle godine bio sam previše izgubljen, neshvaćen i nisam pronalazio svoje mesto u društvu. Želeo sam da preokrenem sitaciju i promenim nešto. Mada se sve to činilo neostvarljivim, verovao sam u sebe i svoj cilj.

U dogovoru sa tatom, našli smo web dizajnere i tako sam počeo sve svoje slobodno vreme da ulažem u svoj blog. U početku je to bio modni blog, ali onda sam razmišljao: šta je to zbog čega ću se ja izdvojiti i kako ću pomoći mladima?

Želeo sam mladima, kroz svoje pisanje i svojim stavom, da dokažem da oni vrede, da se treba razlikovati od ostalih. Davanjem saveta za modu i i saveta kako prihvatiti sebe, uspeo sam da spojim različitost i ono po čemu ću biti prepoznatljiv.

Intervju sa... Uroš Vitomirov, blog Bihajv
Intervju sa… Uroš Vitomirov, blog Bihajv

Šta znači Bihajv u nazivu bloga?

Bihajv, nema neko značenje. Želeo sam da naziv bloga bude kratak, upečatljiv, lak za izgovaranje i pamćenje. Ovu reč sam čuo u jednoj seriji, samo sam upotrebio srpski sleng. Bee hive (Bihejv i umesto E dodao A) = košnica.

Koji su, po vama, najbolji +Size blogovi u regionu i Srbiji?

Koliko sam ja upućen, prvi sam Plus Size Blogger na Balkanu, a i Jugoistočnoj Evropi.

Intervju sa... Uroš Vitomirov, blog Bihajv
Intervju sa… Uroš Vitomirov, blog Bihajv

Kako se modna industrija odnosi prema +Size modi?

Kod nas nikako, baš se zapostavljaju plus size modeli, manekeni i manekenke. I meta su ismevanja. Dok je na Zapadu, druga priča.

Koje biste mesto/grad voleli da posetite i da o tome pišete na svom blogu?

Voleo bih da posetim Tiranu i Baku. Da probam njihova nacionalna jela i pića i slikam stare delove grada. O tome bih sve pisao na svom blogu.

Intervju sa... Uroš Vitomirov, blog Bihajv
Intervju sa… Uroš Vitomirov, blog Bihajv

Koje vam je omiljeno jelo?

Imao sam prilike da probam razna vrsta jela nacionalih kuhinja. Međutim, prebranac i valjuške su mi neprevaziđena jela.

Koje jelo najčešće spremate kod kuće?

Volim najviše da spremam kod svoje kuće valjuške, musaku, pasulj sa previše mesa (jer ipak sam ja veliki gurman) i blitvu. Desi se da nekad i zamesim neku pogaču. Još uvek nisam vešt u spremanju prebranca i torti.

Koji su vam planovi za sledeću godinu?

Planova trenutno nemam, a i ne planiram vezi bloga nikad ništa. Volim da to ide sve svojim tokom i da radim na njemu sve postepeno i polako, ali sa puno truda. Jedino što znam, da ću biti na prvom Balkan Blog Festu u aprilu, 2017. Pozdrav! www.bihajv.com

Beograd, 16.12.2016.
Razgovor vodio Miodrag Ilić
Recepti i Kuvar online, Linkom-PC doo, sva prava zadržana, All rights reserved

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.