Ivini mafini.
Ivini mafini, sastojci:
- 2 jajeta,
- 200 gr kristal šećera,
- 250 ml mleka,
- 125 ml ulja,
- 400 gr brašna,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 1 kašičica sode bikarbone,
- pola kašičice soli,
- 100 gr čokolade za kuvanje isečene na sitnije komade.
Ivini mafini, priprema:
- Jaja odvojiti od ljuske i staviti u dublju posudu, dodati mleko, ulje i masu promešati varjačom.
- U masu dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, i dodati malo soli i masu mešati varjačom da se masa izjednači.
- U dobijenu masu dodati komade čokolade i ponovo dobro izmešati.
- Svaki kalup za mafine namazati mašću ili uljem i posuti brašnom, ili u kalupe staviti papirne korpice, i puniti ih pripremljenom masom tako da se ne napune do vrha.
- Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta – ne više jer onda hoće da izgore.
Od ove mase bude 24 komada mafina. Mafini se pripremaju oko 70 minuta. Čim se ohlade mogu da se jedu. Laki su za pripremu. Pravi ih i moja unuka koja ima devet godina i obožava ih.
Jelica Podraščanin
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!