Jelo sa korenastim povrćem – Jelica Podraščanin.
Jelo sa korenastim povrćem, sastojci:
- 400 belog mesa,
- ulje,
- kurkuma,
- so,
- ½ l pavlake za kuvanje,
- 1 koren paštrnaka,
- 1 koren peršuna,
- 2 šargarepe,
- 1 manji koren celera,
- 200 gr testenine.
Jelo sa korenastim povrćem, priprema:
- Belo meso iseći na kockice i dodati dve kašike ulja, so po ukusu i ½ kašičice kurkume i dobro izmešati i ostaviti da stoji 2 sata.
- Na štapiće iseći paštrnak, peršun, celer i šargarepu.
- U dublju posutu staviti ulje da se zagreje i potom staviti belo meso i peći da da porumeni uz stalno mešanje.
- Pečeno belo meso izvaditi.
- U posudu gde je pečeno meslo dodati povrće isečeno na štapiće i peći ga uz stalno mešenja dok ne omekša.
- Dok se povrće peče staviti testo u slanu vodu da se skuva.
- U omekšalo povrće dodati pečeno belo meso i potom dodati pavlaku za kuvanje i pustiti da provri uz mešanje.
- U to dodati skuvano testo koje je oceđeno od vode ali tako da ostane malo vode u kojoj se kuvala i dobro izmešati.
- Skinuti sa ringle i sačekati da se malo prohladi pa ga poslužiti.
Zbog toga što mora da se sačeka da odstoji meso, priprema traje oko 3 sata. Jelo je za više osoba.
Jelica Podraščanin
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!