Jelo sa korenastim povrćem - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Jelo sa korenastim povrćem - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Jelo sa korenastim povrćem – Jelica Podraščanin.

Jelo sa korenastim povrćem, sastojci:

  • 400 belog mesa,
  • ulje,
  • kurkuma,
  • so,
  • ½ l pavlake za kuvanje,
  • 1 koren paštrnaka,
  • 1 koren peršuna,
  • 2 šargarepe,
  • 1 manji koren celera,
  • 200 gr testenine.

Jelo sa korenastim povrćem, priprema:

  • Belo meso iseći na kockice i dodati  dve kašike ulja, so po ukusu i ½ kašičice kurkume i dobro izmešati i ostaviti da stoji 2 sata.
  • Na štapiće iseći paštrnak, peršun, celer i šargarepu.
  • U dublju posutu staviti ulje da se zagreje i potom staviti belo meso i peći da da porumeni uz stalno mešanje.
  • Pečeno belo meso izvaditi.
  • U posudu gde je pečeno meslo dodati povrće isečeno na štapiće i peći ga uz stalno mešenja dok ne omekša.
  • Dok se povrće peče staviti testo u slanu vodu da se skuva.
  • U omekšalo povrće dodati pečeno belo meso i potom dodati pavlaku za kuvanje i pustiti da provri uz mešanje.
  • U to dodati skuvano testo koje je oceđeno od vode ali tako da ostane malo vode u kojoj se kuvala i dobro izmešati.
  • Skinuti sa ringle i sačekati da se malo prohladi pa ga poslužiti.

Zbog toga što mora da se sačeka da odstoji meso, priprema traje oko 3 sata. Jelo je za više osoba.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!