Junkovčanka rakija od šljive – šljivovica – Preporučujemo

0
1522
Junkovčanka rakija od šljive - šljivovica - Preporučujemo | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 4
Junkovčanka raija od šljive - šljivovica - Recepti & Kuvar online - Preporučujemo
Vreme potrebno za čitanje: 2 minuta
Junkovčanka rakija od šljive - šljivovica - Recepti i kuvar online - Preporučujemo
Junkovčanka rakija od šljive – šljivovica – Recepti i kuvar online – Preporučujemo

Junkovčanka“ je registrovani proizvođač kvalitetnih prirodnih rakija od voća i grožđa. Ime duguje selu Junkovac, u kome se nalazi proizvodnja i koje je u neposrednoj blizini gradića Topole.

Topola se nalazi oko 80 kilometara južno od Beograda i šire je poznata po brdu Oplenac, koje dominira varošicom. Na Oplencu se nalazi crkva Svetog Đorđa, porodična spomen crkva dinastije Karđorđević. Taj deo Srbije, tradicionalno se smatra centralnim i zove se Šumadija. Šumadija je, pre svega, poznata kao izuzetno bogat voćarski region, a Topola i okolina su, pored toga, poznati i kao bogata vinogradska regija.

Svake godine, prve nedelje u oktobru, u Topoli se održava tradicionalna manifestacija “Oplenačka berba“, koja okuplja mnoge lokalne, kao i proizvođače vina i rakije iz cele Srbije.

Junkovčanka rakija od šljive – šljivovica – je prirodna rakija od šljive, sorte „Čačanska rodna“, iz okoline Oplenca. Proces vrenja je odrađen na jedinstven način: bez koštice i kože, a pečenje u kazanu, na tradicionalan način. Šljivovica se odlaže i odležava u hrastovom buretu.

Junkovčanka rakija - sve nagrade - Recepti i kuvar online - Preporučujemo
Junkovčanka rakija – sve nagrade – Recepti i kuvar online – Preporučujemo

Šljivovica Junkovčanka je nagrađena Srebrnom medaljom na Rakija festu 2008 kao i Srebrnim medaljama na Oplenačkoj berbi, u pet uzastopnih godina 2008., 2009., 2010.,2011. i 2012 od strane međunarodnog žirija.

„Junkovčanka“ proizvodi i istoimene rakije, posebno označene kao „šljivovica„, „lozovača„, „kajsijevača„, „viljamovka„, „medovčanka“ i „mastikos„, a sve u zavisnosti od kog voća su izrađene.

Junkovčanka rakija - prodajno mesto Aerodrom Nikola Tesla Beograd - Recepti i Kuvar online - Preporučujemo
Junkovčanka rakija – prodajno mesto Aerodrom Nikola Tesla Beograd – Recepti i Kuvar online – Preporučujemo

Kontakt detalji:

Junkovčanka

www.junkovcanka.co.rs

Beograd: +381(011) 303 56 55
Topola:     +381(034) 81 38 26
Mobilni:     +381(063) 21 89 68

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!