Problem? Očistiti zagorelu šerpu?
Kako očistiti zagorelu šerpu? Svakoj domaćici se dešava da joj ponekad jelo zagori i najveći stres se javlja kod ribanja posuđa u tom slučaju.
Ali tu u pomoć dolaze, one male tajne velikih kuvara. Sve što vam je potrebno je malo sode bikarbone i vinsko sirće:
- Zagorelu šerpu napunite vodom da prekrije sve zagorele delova, ali tako da vam ostane mesta za sirće.
- Dodajte šolju sirćeta u vodu. Ukoliko je više zagorelo, možete staviti i više sirćeta.
- Stavite šerpu na ringlu da proključa voda i ugasite šporet.
- Dodajte dve kašike sode bikarbone. Voda će početi da peni. Ostavite da ostoji malo. Videćete kako se zagoreli delovi odvajaju od šerpe.
- Nakon 10ak minuta, isperite šerpu toplom vodom. Ukoliko su vam ostale fleke na par mesta, možete dodati direktno sodu bikarbonu i izribati grubljom stranom sunđera.
- Isperite mlakom vodom i imaćete šerpu kao novu.
Prilog i savete poslala naša saradnica Ana Vuletić. Svi recepti Ane Vuletić.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!