14.01. slavi se Mali Božić, odnosno Vasiljevdan i proslava Nove godine. Vasilica je ime dobila po svetom Vasiliju. Može biti slana i slatka, ali jedno je zajedničko, mesi se sa mnogo ljubavi i jede topla na Mali Božić.

knjige 450 20

Zamesite Vasilicu, izađite napolje i pogledajte u nebo.

Kako se mesi Vasilica, sastojci:

  • 20 g kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kg brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 500 ml mlake vode i
  • 50 ml ulja.

Kako se mesi Vasilica, priprema:

  • Kvasac stavite da nadođe sa kašičicom šećera i brašna u malo mlake vode.
  • Pomešajte ga sa brašnom, splju i vodom pa zamesite testo. Ostavite da naraste oko pola sata pa premesite.
  • Ostavite još oko pola sata da odmara, podmažite i brašnom pospite tepsiju stavite testo i pecite na 220 stepeni oko 40 minuta, smanjite na 160 stepeni i pecite još oko 20 minuta.

knjige 234 60
Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

p149648b0