14.01. slavi se Mali Božić, odnosno Vasiljevdan i proslava Nove godine. Vasilica je ime dobila po svetom Vasiliju. Može biti slana i slatka, ali jedno je zajedničko, mesi se sa mnogo ljubavi i jede topla na Mali Božić.
Zamesite Vasilicu, izađite napolje i pogledajte u nebo.
Kako se mesi Vasilica, sastojci:
- 20 g kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kg brašna,
- 1 kašičica soli,
- 500 ml mlake vode i
- 50 ml ulja.
Kako se mesi Vasilica, priprema:
- Kvasac stavite da nadođe sa kašičicom šećera i brašna u malo mlake vode.
- Pomešajte ga sa brašnom, splju i vodom pa zamesite testo. Ostavite da naraste oko pola sata pa premesite.
- Ostavite još oko pola sata da odmara, podmažite i brašnom pospite tepsiju stavite testo i pecite na 220 stepeni oko 40 minuta, smanjite na 160 stepeni i pecite još oko 20 minuta.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!