Kiflice sa sirom – Ana Vuletić

Odličan recept za kiflice sa sirom, ali testo možete koristiti i da punite viršlama, džemom ili čime god voliteJa uvek pravim pola/pola. Pola slatkih, pola slanih. Količina je dovoljna za 4 osobe. Napomena, vrlo se lako pravi, samo se testo dosta odmara 🙂

Kiflice sa sirom – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Kiflice sa sirom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Kiflice sa sirom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Odličan recept za kiflice sa sirom, ali testo možete koristiti i da punite viršlama, džemom ili čime god volite. Ja uvek pravim pola/pola. Pola slatkih, pola slanih. Količina je dovoljna za 4 osobe. Napomena, vrlo se lako pravi, samo se testo dosta odmara 🙂

  • 300 ml mleka
  • 1 kašika brašna
  • 40 gr svežeg kvasca (ili kesica ipo suvog, tj. 15gr)
  • 2 komada belanca
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika soli
  • 150 ml jogurta (ili 1 čaša)
  • 850 grama brašna

Fil:

  • 60 gr kajmaka
  • 60 gr sira
  • 60 gr sirnog namaza
  • 30 gr putera

Premaz:

  • 2 komada žumanca
  • 1 kašika ulja
  • susam
  • margarin
  1. U toplo mleko dodati: šećer, 1 kašiku brašna i kvasac i ostaviti da nadođe.
  2. U dubokom sudu umutiti belanca, ulje (3kaš.), so i jogurt, a potom dodati brašno i mleko.
  3. Premesiti bar 30 puta i ostaviti da nadođe oko pola sata. Ja obično premesim oko 100 puta da bude što rastresitije testo.
  4. Posuti brašnom i premesiti testo, potom ga rasklagijati na krug. U ovom postupku možete podeliti testo na manje loptice i onda rasklagijati. Krugove iseći na trouglove. Po mom iskustvu bolje je da trouglovi budu veći jer onda fil neće curiti iz njih i lepše će narasti.
  5. Na širi deo trougla naneti fil i uviti ih od šireg ka tanjem delu.
  6. Poređati u pleh i premazati smesom za premaz (2 žumanca, ulje i 1 kaš. mleka) i na vrh svake staviti kockicu margarina.
  7. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 18 minuta ili dok ne dobiju lepu narandžastu boju.
  8. Kiflice mogu da se jedu i hladne i dalje će biti mekane.
Ana Vuletić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.