Preuzmite aplikaciju sa Google Play

KONAČNO SE ZNA PRAVI UZROK KANCERA: sastojak koji se nalazi u svakom našem zalogaju!

0 2

Mnogi znaju da je šećer veoma opasan po zdravlje, posebno ako se unosi u prekomernim količinama.

Međutim, ako mislite da je odgovoran samo za povećanje obima vašeg struka, ova informacija će vas iznenaditi.

Prema najnovijem izveštaju američkih lekara sa „Credit Suisse Research Institute“ (Kredit Suise Risrč Instituta), sećer je identifikovan kao prva namirnica na listi onih koje izazivaju pojavu kancera, najopasnije bolesti današnjice.

Kako sećer nije idealno „gorivo“ potrebno našem organizmu za normalno i zdravo funkcionisanje, jer vezuje za sebe mnogo više slobodnih radikala nego što je to priroda odredila, izaziva oštećenje DNK i mitohondrije, a samim tim i oštećenja proteina.

KONAČNO SE ZNA PRAVI UZROK KANCERA: sastojak koji se nalazi u svakom našem zalogaju! - Pixabay
KONAČNO SE ZNA PRAVI UZROK KANCERA: sastojak koji se nalazi u svakom našem zalogaju! – Pixabay

Zasnovano na najcitiranijem vodiču za ishranu (2015-2020 Dietary Guidelines) preporuka je da se unos šećera ograniči na manje od 10 odsto dnevne konzumacije, što bi značilo raspon od 1200 do 1800 kalorija dnevno.

Velika količina šećera nalazi se u „brzoj hrani“ i visoko zaslađenim, gaziranim pićima i fabričkim sokovima. Tako da je prema savetu lekara sa ovog Instituta, to prvo na listi što biste morali da izbacite iz ishrane.

Iako se mnogima čini kao nemoguća misija, izbacivanje šećera iz ishrane ili bar njegovo redukovanje, koje izaziva zavisnost u mozgu, a odražava se u apetitu, navika je koja se otklanja samo upornošću.

Izvor: BKTVnews.com, K. Mihajlović

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.