KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – gibanica – Verica Poznanović.
Gibanica, sastojci:
- 500 g domaćih sukanih pečenih kora,
- 500 g sira,
- 200 g kajmaka,
- 4 jajeta,
- 2 kašike masti za premazivanje.
Gibanica, priprema:
- Tepsiju za pečenje podmazati mašću.
- Sir iseckati, dodati jaja i kajmak.
- U okruglu tepsiju staviti jednu koru, pa malo poprskati otopljenom mašću. Zatim, dodati drugu koru i sipati smesu jaja, kajmaka i sira.
- I tako redom dok se sve ne potroši.
- Na kraju, staviti dve kore i poprskati mašću.
- Peće u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne bude pečena.
- So nisam dodavala jer su i sir i kajmak bili slani.
Verica Poznanović
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!