KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – Gibanica.
Gibanica, sastojci:
- 500 g debljih kora za pitu
- 500 g punomasnog sira
- 5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- 1/2 šolja ulja
- 200 g kajmaka
- 1 kašičica soli
Gibanica, priprema:
- Dobro sjedinite jaja, jogurt, vodu, ulje, so u jednoličnu masu. Dodajte iseckan sir i kajmak.
- U tepsiju okruglu. koja se predhodno podmaže. jedna po jedna nafaltana kora se ređa dok se sve ne potroše.
- Zatim dobro prelijte gibanicu sa prelivom.
- Pecite oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!