Vanilice.
Vanilice, sastojci:
- 500 g brašna
- 250 g masti
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 1 limun (korica)
- pekmez od šljiva
- prah šećer
Vanilice, priprema:
- Mikserom umutiti mast sa prah šećerom i vanilin šećerom, pa dodati jaja, rendanu koricu limuna i brašno sa praškom za pecivo. Brašno dodavati postepeno i umesiti glatko testo.
- Radnu površinu dobro posuti brašnom pa rastanjiti testo na debljinu od 5 mm.
- Čašicom ili kalupom vaditi vanilice i ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
- Na temperaturi od 180 C peći vanilice oko 15 minuta.
- Prohladiti ih, pa spajati pekmezom i uvaljati u prah šećer.
- Uživajte u ukusu!
Jelena Nikolić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!