Ova krompiruša je, u stvari, recept za moju zeljanicu u prerađenom izdanju. Spremite nešto brzo, ukusno, bez kvasca, praška za pecivo…
Ako nemate pavlaku, možete koristiti samo jogurt, može i bez slanine, šunke… Nemate krompir? Stavite samo crni luk… Imate veliki izbor mogućnosti, ova krompiruša se može pripremiti i sa jajima i bez jaja… Ne morate ništa da merite, sve dodajte odoka, verujte, biće odlična! Lepa je i topla i hladna.
Krompiruša, sastojci:
- 3 jajeta
- 1 čaša ulja,
- oko 300 g rendanog krompira,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 dl kisele pavlake,
- soli i bibera po ukusu,
- malo slanine i šunke isečene na kockice,
- 2 dl jogurta
- brašna dodajte toliko da smesa ne bude ni mnogo gusta, ni retka, ja stavljam oko 500 g
Krompiruša, priprema:
- Krompir oljuštiti i izrendati, dodati seckan crni luk, jaja, pavlaku, jogurt, so, biber, seckanu slaninu i šunku i na kraju brašno. Sve dobro izmešati.
- Podmazati tepsiju, izručiti smesu i peći u zagrejanoj rerni, dok lepo ne porumeni.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!