Lagana torta sa grožđem – Zuzana Grnja
Lagana torta sa grožđem – lagana torta, koja se brzo sprema!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Lagana torta sa grožđem – Zuzana Grnja
- Kora:
- 500 gr gotovih tankih kora
- Fil:
- 6 dl slatke pavlake
- 2 dl jogurta
- 8 kašika šećera u prahu
- 25 gr želatina
- 1/2 kg crnog grožđa
- Od kora iseci 12 krugova precnika 25cm. Uzeti tri kruga pa svaki malo premazati uljem, staviti ih jedan na drugi u pleh podmazan uljem i peci na 200 stepeni oko pet minuta. Isto uraditi i sa preostalim krugovima ( treba da se dobiju cetiri kore ).
- U vecoj posudi ulupati cvrsto slatku pavlaku, a zelatin preliti sa 2dl. vode.
- U jogurt umesati secer u prahu a zatim i otopljen zelatin pa sve dodati slatkoj pavlaci i mutiti mikserom da se sve lepo sjedini.
- Prvu koru staviti na tacnu za posluzivanje i premazati je filom. Grozdje oprati, skinuti zrna s peteljki, prepoloviti ih i ocistiti od semenki pa rasporediti po filu. Prekriti drugom korom i tako redjati dok se svi sastojci ne utrose.
- Gotovu tortu staviti u frizider da se ohladi i stegne. Na kraju tortu posuti secerom u prahu, ili dekorisati po zelji.