Laser ide u prošlost, novom metodom videćete trostruko bolje

9

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Sa novom metodom videćete trostruko bolje – čak i starije osobe koje ne mogu da vide dalje od tri metra, od sada će moći da čitaju i na razdaljini više od deset metara.

Kanadski stručnjaci su svim korisnicima naočara i kontaktna sočiva omogućili mnogo lagodniji život – izumili su supersočiva koja trostruko poboljšavaju vid, a ugrađuju se za svega osam minuta.

Procedura je slična operaciji katarakte, prilikom čega se uklanja prirodno očno sočivo i zamenjuje se bioničkim, tako što se ubrizga u oko.

Ova supersočiva mogu sprečiti nastanak katarakte, jer se odstranjuje očno sočivo koje je sklono propadanju – priča Garet Veb, izumitelj ovog proizvoda i predvodnik kompanije „Ocumetics Technology Corp“.

Lekari smatraju da će, zbog ovih supersočiva, kontaktna sočiva, naočari, kao i operacija za uklanjanje dioptrije postati prošlost.

Trenutno se nalaze na svim testovima, a ako prođu, supersočiva bi se mogla pojaviti na tržištu za dve godine, piše na njihovom sajtu „Iflscience.com“.

Preuzeto sa prijateljskog portala BKTVnews.com.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More