Lavaš - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Lavaš - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Lavaš – postoje dve vrste lavaša, s kvascem i bez kvasca. Bez kvasca se jako brzo pravi.

Lavaš, sastojci:

  • 2,5 čaše brašna,
  • 2 kašike kiselog mleka,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 čaša vode u koju je dodato malo sirćeta .

Lavaš, priprema:

  • U činiji lagano pomešati brašno, kiselo mleko i so, pa polako dodati vodu, zamesiti testo koje treba da je mekano.
  • Od testa napraviti loptice nešto veće od oraha (veličina zavisi i od tiganja u kome će se lavaš peći), ostaviti da se malo odmore, pa onda svaku razviti oklagijom da bude veoma tanka.
  • Razvučeno testo peći u zagrejanom tiganju.
  • Pečeni lavaš slagati jedan na drugi i dobro pokriti kuhinjskom krpom da se ne osuši.
  • Lavaš se može mazati  maslacem, puniti sirom, raznim salatama od povrća ili mesa, a potom uviti u rolnu poput palačinke.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!