Lepinjice sa belim lukom.
Lepinjice sa belim lukom, sastojci:
- 500 g brašna,
- 2 dl jogurta,
- 1 dl vode,
- 5 kašika ulja,
- 1 jaje,
- kockica svežeg kvasca,
- kašičica šećera,
- kašičica soli,
- jogurt za premazivanje i
- za posipanje crni susam i
- seckan beli luk po ukusu.
Lepinjice sa belim lukom, priprema:
- Pomešajte mleko i vodu.
- Dodajte kašičicu šećera i izdrobljen kvasac, jaje, lagano izmešajte i ostavite tako da nadođe.
- U dublju posudu sipajte brašno, dodajte so, jogurt, ulje, sve lagano izmešajte i na kraju dodajte nadošli kvasac.
- Zamesite čvrsto testo koje se ne lepi za ruke.
- Testo pokrijte krpom i ostavite na toplom oko 1 sat da se udvostruči.
- Nadošlo testo premesite i podelite na osam delova i napravite loptice.
- Svaku lopticu oklagijom razvucite do veličine manjeg tanjira.
- Poređajte u tepsiju obloženu pek-papirom.
- Svaku lepinjicu oštrim nožem zasecite, premažite jogurtom i pospite crnim susamom i seckanim belim lukom.
- Ostavite da odstoje 10-tak minuta.
- Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 20-minuta ili dok blago ne porumene.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!