Macarons na moj način.
Jadranka Blažić, blog Kuvajmo hronovski >>>
Macarons na moj način – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Macarons na moj način.
- 3 komada belanca (čvrsto ulupati)
- 1 prstohvat soli
- 30 gr šećera (kristal)
- 200 gr šećera (prah)
- 125 gr badem (fino mleven)
- Ovako ja pravim macarons i za mene je ovo idealna mera.
Čvrsto ulupati penu od 3 belanca sa 30gr kristal šećera i prstohvat soli. - U drugu činiju pomešati šećer u prahu i fino samlevene bademe.
- Sve zajedno pomešati sa cvrsto ulupanim belancima i mešati sa špatulom dok ne dobijete kompaktnu masu da od nje možete da pravite polovice za macarons.
- Voditi racuna oko duzine mešanja mase jer ako se previše dugo meša onda može da se desi da masa postane bistra previše, pa će biti teško od njih praviti polovice za macarons.
- Istisnuti ih na papiru za pečenje ili silikonskoj podlozi i ostaviti da odstoje priblizno sat vremena.
- Peći ih u rerni izmedju 120-150C otprilike nekih 10 minuta. Znate da su gotove kada se stvori prsten oko njih i podigne se za 3-5mm i gore se uhvati korica.
- Kada ih izvadite iz rerne ostavite ih malo da odstoje i onda ih odvojite od papira ili silikonske podloge.
- Filujte ih sa vašim omiljenim filom za torte i spajate ih. Čuvati u zatvorenoj posudi u frižideru ili zamrzivaču.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!