Medena štrudla sa orasima – Marija Mirković
Medena štrudla sa orasima – prava medena štrudla!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Medena štrudla sa orasima – Marija Mirković
- Testo:
- 600 gr brašna
- 250 ml mlakog mleka
- 1 jaje
- 1 kašika maslaca
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašike šećera (malo soli.)
- Fil:
- 200 gr mlevenih oraha
- 6 kašika meda
- 1 kašičica cimeta
- 50 gr omekšalog maslaca
- Od svih sastojaka umesiti testo. Ostaviti oko 30 minuta da naraste, premesiti ga i razvući u pravougaonik. Izmešati sve sastojke za fil. Testo premazati filom i uviti u rolat. Rolat po dužini raseći oštrim nožem da se dobiju dve polovine. Polovine uplesti jednu preko druge (kao pletenicu), tako da deo sa filom uvek bude gore. Napraviti venac i staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Gotovu i vruću štrudlu premazati toplim medom.