Mladi krompirići su najukusniji kada se isprže, onako lepo, u dubokoj masnoći, zar ne?! Često se pripremaju uz sos od mirođije, bareni ili prženi. Volim pržene krompiriće, ali su mi “teški”.
Međutim, pronašla sam način da budu “lakši”, a podjednako ukusni. Krompiriće prvo obarim, pa ih pržim na srednjoj temperaturi na malo ulja.
Mladi krompirići, neophodni sastojci:
- 500 g mladih krompirića
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- začini po ukusu: aleva paprika, morska so, origano…
Mladi krompirići, priprema:
(*Ukoliko nemate ljuštilicu za krompir, mlade krompiriće ćete najlakše oljuštiti ukoliko ih pospete morskom solju, stavite rukavice i istrljate ih.)
- U kipuću vodu stavite krompiriće i kuvajte desetak minuta, potom dodajte so i prokuvajte još koji minut.
- Vodite računa da se ne prekuvaju.
- Ocedite vodu i ostavite ih koji minut da ostatak vode ispari.
- U šerpu sipajte ulje, zagrejte ga i dodajte krompiriće
- Koristite šerpu većeg prečnika kako bi krompirići bili u jednom sloju.
- Pržite ih na srednjoj temperaturi dok ne porumene sa svim strana.
- Pospite ih, po želji, navedenim začinima.
Na isti način možete pripremiti i stari krompir.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!