Preuzmite aplikaciju sa Google Play

Morževima i karibuima preti izumiranje na kanadskom delu Arktika

0 1


Atlantski morž i karibu irvas u opasnosti su od izumiranja na kanadskom delu Arktika, upozorili su stručnjaci.Komitet o statusu ugroženih vrsta u Kanadi koji se sastao u gradu Vajthors saopštio je da se broj ugroženih vrsta na severu Kanade popeo na 62.“Tokom proteklih decenija područje koje naseljava nekoliko hiljada arktičkih morževa se smanjilo i nastavlja da se smanjuje. Sa otopljavanjem i povlačenjem morskog leda povećava se njihov kontakt sa industrijom i turizmom“, navodi se u izveštaju stručnjaka koji su preporučili da se obe vrste označe kao predmet „posebne brige“.Morž je jedinstven i posebno osetljiv na promene u okruženju, a važan …
Izvor: Agencija Beta Morževima i karibuima preti izumiranje na kanadskom delu Arktika

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.