Posna torta sa medenim srcem - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Posna torta sa medenim srcem - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online

Najbolji recept 4. nedelje novembra 2014. je: Posna torta sa medenim srcemSlađana Šćekić

Rang lista recepata 4. nedelje novembra 2014:

1 Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić 202
2 Rendana salata – Ivana Pešić 88
3 Krem bananko kolač – Marina Ignjatović 66
4 Grilovana piletina u pesto marinadi – Recepti & Kuvar 63
5 Kokos žele fantazija – Ivana Pešić 48
6 Musaka sa kupusom – Ivana Pešić 42
7 Lažne kiflice sa viršlama – Ivana Pešić 37
8 Rolat torta sa žele bombonama – Ivana Pešić 34
9 Slana torta od patlidžana i špageta – Marina Ignjatović 30
10 Čorba od tikvica – Marija Mirković 17
11 Špagete sa sosom od šargarepe – Marija Mirković 15

Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić

Posna torta sa medenim srcem – predivna posna torta, gde se uvek traži parče više… ;)

Posna torta sa medenim srcem - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Sastojci

  • 700 ml fante (pomorandža)
  • 1 margarin
  • 6 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 5 kašika prah šećera
  • 400 gr posnog keksa
  • 400 gr medenog srca

Priprema

Korak 1

Priprema: 600 ml fante – da provri. Sastaviti puding sa šećerom pa dodati 100 ml fante i sve zajedno sipati u provrelu fantu neprestano muteći dok se puding ne zgusne.

Korak 2

Ohladiti pa u ohladjeno dodati umućeni margarin sa šećerom u prahu.

Korak 3

Filovati: 200 gr posnog keksa topiti u fantu i redjati na tacnu za tortu, zatim premazati filom pa poredjati medeno srce koje smo proboli viljuškom i potapali u fantu. Opet fil pa keks pa opet fil i odozgo staviti ili posni šlag ili topljenu čokoladu.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!