Predjelo sa fetom.
Predjelo sa fetom, potrebni sastojci za testo
- 150 ml jogurta
- 150 ml vode
- 1 kašičica šećera
- 50 g svežeg kvasca
- 5 kašika brašna
- 1 kg brašna
- 4 jajeta
- 1 žumance
- 100 ml ulja
- 200 ml tople vode
- po ukusu soli (1 ili 2 kašičice)
Za filovanje testa:
- 300g feta sira
Za premazivanje:
- 1 neumućeno belance
Za posipanje:
- 3 kašike pečenog susama
Za premazivanje razvijenih jufki:
- 150 g putera
Ražnjići sa Fetom
Potrebno je još:
- 200 g feta sira
- 300 g cherry paradajz raznih boja
- 5 kašika maslinovog ulja
- krupna morska so pola kašičice
- sok sveže ceđenog limuna
- kašika mediteranskog začinskog bilja
- nekoliko drvenih štapića
Predjelo sa fetom, priprema:
- Fetu iseći na kockice.
- Paradajz oprati i obrisati sa papirnim ubrusom.
- Staviti u činiju paradjz i fetu, preliti sa maslinovim uljem i sokom od sveže cedjeng limuna. Posuti sa mešavinom začinskog bilja i dodati so blago promešati.
- Na štapić za ražnjić redjati kockice fete i paradajz ako imate dodajte i par listova svežeg bosiljka.
- Složiti na tanjir i poslužiti sa žužu pogačicama.
Dijana Popović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!