RUČAK NA BRZINU: mlevena svinjetina u činiji, Image by Wow Phochiangrak from PixabayWow Phochiangrak from Pixabay"/>
RUČAK NA BRZINU: mlevena svinjetina u činiji, Image by Wow Phochiangrak from Pixabay

RUČAK NA BRZINU: mlevena svinjetina u činiji je jednostavan, ukusan obrok sa malo ugljenih hidrata koji će se svideti deci i odraslima.

Inspiracija za ovo jelo dolazi iz azijske kuhinje. Svi sastojci koji ulaze u pripremu ovog jela – kao što su mleveno svinjsko meso, kupus, đumbir i beli luk – kuvaju se i serviraju u činiji.

Ovo je zdravo jelo, puno povrća i proteina, ali, bez odricanja od dobrog ukusa. Na kraju, preliva se super kremastim, začinjenim sosom za dodatnu pikantnost!

Svinjetina u činji je puna proteina, a sadrži malo ugljenih hidrata i prerađene hrane.

Ako želite da ovaj obrok bude visoko proteinski i na bazi povrća, možete dodati cvetiće od karfiola, što je savršen je dodatak ovom obroku. Takođe, možete ga samo poslužiti preko pirinča ili nudli, ako ne želite da smanjite unos ugljenih hidrata.

Ukoliko želite da spremite ručak na brzinu, ova ukusna činija biće na vašem stolu za oko 20 minuta. A ako kupite vrećicu iseckane salate od kupusa, smanjićete vreme pripreme ovog jela i sve ćete spremiti u jednoj posudi!

Mlevena svinjetina u činiji, sastojci:

Za svinjetinu i kupus:

  • 1 kilogram mlevene svinjetine,
  • 1 kašičica maslinovog ulja,
  • 1/2 šolje mladog crnog luka (narezan, i beli i zeleni deo),
  • 1 kesica iseckane mešavine kupusa,
  • 3 čena belog luka (mleveni),
  • 2 kašike soja sosa,
  • 1 kašičica crvenog vinskog sirćeta,
  • 1 kašika mlevenog đumbira (ili sveže naribanog),
  • Po želji: 1 kašičica tucane ili mlevene slatke crvene paprike.

Za pikantni čili sos:

  • 1/4 šolje majoneza,
  • 2 kašičice čili paste,
  • 1/4 kašičice soli,
  • Ukras: seme susama.

PROČITAJ: Domaći hrskavi hleb bez mešenja

Mlevena svinjetina u činiji, priprema:

  • Zagrejati tiganj na srednje jakoj vatri. U tiganj dodati mleveno svinjsko meso, maslinovo ulje, i iseckani beli deo mladi crni luk. Dinstati uz često mešanje svinjskog mesa, oko 5 minuta ili dok meso ne porumeni.
  • U tiganj dodati zeleni deo mladog crnog luka, iseckanu kupus salatu, mleveni beli luk, soja sos, sirće i mleveni đumbir. Zatim, kuvati još 3 do 5 minuta ili dok kupus ne omekša. Dodati tucanu ili mlevenu slatku crvenu papriku (ako koristite).

Za pikantni čili sos:

  • U maloj posudi za mešenje umutiti majonez, čili pastu i so.
  • Prelijte sosom dinstanu mešavinu mlevene svinjetine i kupusa.
  • Po želji, ukrasiti sa kolutićima mladog luka i semenoom susama.

Prijatno!

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!