Palačinke iz rerne – Zuzana Grnja
Palačinke iz rerne – zapečene, slane palačinke, po želji svakog gurmana!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Palačinke iz rerne – Zuzana Grnja
- Za palačinke:
- 300 gr oštrog brašna
- 2,5 dl mleka
- 2 dl mineralne vode
- jaje
- 2 kesice vanilin šećera
- Fil:
- 500 gr krem sira
- 3 crvene pečene paprike
- 3-4 kisela krastavčića
- malo soli (bibera, suvog biljnog začina)
- Za preliv:
- 3 dl kisele pavlake
- 2 žumanca
- 2 belanca (sneg)
- 200 gr kačkavalja
- malo soli
- Palačinke: U dublju posudu sipati brasno, so, vanil-secer, dodati mleko pomesano sa mineralnom vodom i mikserom izraditi glatku – redju masu. Ako je masa gusta dodati jos malo mineralne vode i ostaviti da odstoji 10-15 min.
- Zagrejati tiganj, nauljiti ga pre svake palacinke, ispeci sa obe strane, dok se ne utrosi sav materijal.
- Fil: Crvenu papriku iseci na cetvrtine a krastavcice na kockice. U posudi pomesati krem sir, krastavcice, pa dodati zacine.
- Svaku palacinku premazati pripremljenim filom, prekriti parcem paprike i uviti.
- Pleh podmazati uljem i sloziti palacinke jednu do druge.
- Preliv: Kiselu pavlaku izmesati sa zumancima, dodati sneg od belanaca, posoliti i preliti palacinke. Od gore narendati kackavalj i peci na 220 stepeni oko 20 minuta.