Pekarske kifle - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Pekarske kifle - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Pekarske kifle.

Pekarske kifle, sastojci:

  • 1 kvasac,
  • 1 kafena kašičica šećera,
  • 0,5 l mlakog mleka,
  • 0,5 dl ulja,
  • 1 dl vode,
  • 2-3 kašičice soli i
  • 1 kg brašna.

Za premaz kifli:

  • 2 dl mleka i
  • 2 dl ulja.

Pekarske kifle, priprema:

  • U veću posudu staviti mlako mleko, šećer i kvasac.
  • Kad kvasac nadođe, dodati brašno, so, vodu i ulje i zamesiti testo. Ostaviti testo da naraste.
  • Kada testo naraste, izvaditi ga iz posude i podeliti ga na 6 delova i napraviti loptice. Loptice rastanjiti oklagijom i podeliti na 4 ili 8 delova i svaki deo saviti u kiflu od šire strane prema trouglu.
  • Kifle ređati i tepsiju namazanu mašću i posutu brašnom ili na pek papir.
  • Kifle premazati prvo mlekom a potom sa uljem i ostaviti ih da se udvostruče.
  • Kifle peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, da dobro porumene.
  • Kada se pečene kifle izvade iz rerne, ponovo se premažu mlekom pa sa uljem.

Ja loptice delim na 4 dela jer su mi to onda prave pekarske kifle. Od ove mere bude dve velike tepsije kifli.

Vreme pripreme je oko dva sata.
Kifle su dovoljne za 6 osoba.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!