Pileća džigerica u vinu – ukusno jelo za belim vinom.
Pileća džigerica u vinu – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online
Pileća džigerica u vinu – ukusno jelo za belim vinom.
- 200 gr pileće džigeice (krupnije sečene)
- 500 gr šampinjona (sečenih na listiće)
- 2 kašike ulja
- 200 ml neutralne pavlake
- 200 ml kisele pavlake
- 1 kašike paradajz pirea
- 1 kom ljuta papričica (sitno seckana)
- 2 čena belog luka (izgnječena)
- 250 ml belog vina
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- suvi začin (po ukusu)
- Pileću džigericu oprati i seckati malo krupnije.
- Šampinjone oprati i iseće na listiće .
- U veći dublji tiganj po ogućnosti Vok iseckati glavicu crnoga luka ,dodati kašiku ulja i malo prodinstati ,dodati iseckane šampinjone i dinstati dok sva voda koju su pustili šampinjoni ne ispari.
- U drugi tiganj staviti kašiku ulja pa malo propržiti džigericu samo da promeni boju, zatim džigericu staviti u tiganj sa pečurkama dodati so,biber, suvi začin po ukusu, seckanu ljutu papričicu,i sve zajedno promešati dodati kašiku paradajz pirea sipati belo vino, krčkati na laganoj vatri 20 minuta.
- Kiselu i slatku pavlaku pomešati dodati u tiganj sa džigericom i šampinjonima u to dodati i dva čena izgnječenog belog luka pustit da se prokrčka još 5 minuta .gotovo jelo posuti seckanim peršunom i poslužiti uz čašu belog vina.
- Prijatno.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!