Pileći file sa šargarepom i maslinkama – Zuzana Grnja
Pileći file sa šargarepom i maslinkama – ukusno!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Pileći file sa šargarepom i maslinkama – Zuzana Grnja
- 500 gr pilećeg filea
- 3 veće šargarepe
- glavica crvenog luka
- 3 paradajza
- sok od limuna
- 200 ml belog vina
- 10-15 kom maslinki bez koštica
- sveži list peršuna
- malo maslinovog ulja
- so (biber po potrebi i ukusu)
- Pileci file iseci na snicle, posoliti, pobiberiti, dodati dve kasike maslinovog ulja i sok od limuna, pa ostaviti u frizideru da se meso marinira sat-dva.
- Luk i sargarepu sitno iseckati i izdinstati na maslinovom ulju oko desetak minuta. Dodati meso i dinstati dok meso ne omeksa i ne dobije zlatno-zutu boju.
- Naliti vino, pa kad ispari, dodati oguljeni sitno seckani paradajz i malo vode. Posoliti, pobiberiti i kuvati 10-15 minuta.
- Pred kraj dodati maslinke, seckani persunov list, pa kuvati jos pet minuta. Sluziti toplo.