Piletina a la dibari – Ivana Pešić
Piletina a la dibari – sočna i ukusna piletina!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Piletina a la dibari – Ivana Pešić
- 600 g pileceg mesa
- 1 srednji karfiol
- 200 g kackavalja
- 1/2 kasicice mlevene paprike
- 50 g margarina
- 3 kasike brasna
- 4 dl mleka
- ulje
- suvi biljni začin
- prstohvat belog luka u prahu
- biber
- Karfiol iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi. Pilece belo meso iseci na male snicle.
- Posebno sjediniti mlevenu papriku,beli luk u prahu,mesavinu zacina i biber. Dobijenom mesavinom natrljati pilece snicle.
- Otopiti margarin,dodati brasno i kratko proprziti. Postepeno dolivati mleko i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne.
- Vatrostalnu posudu podmazati uljem,poredjati pilece meso,na svako parce staviti cvet karfiola i preliti besamelom. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati korica. Posuti kackavaljem i vratiti u rernu da se kackavalj istopi.