Piletina sa pečurkama i rižotom – Slađana Šćekić
Piletina sa pečurkama i rižotom – veoma lep i ukusan obrok.Rižoto i pečurke daju vema lep ukus jelu a piletina je nešto posebno….
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Piletina sa pečurkama i rižotom – Slađana Šćekić
Piletina sa pečurkama i rižotom – veoma lep i ukusan obrok.Rižoto i pečurke daju vema lep ukus jelu a piletina je nešto posebno….
- Pileći bataci
- 250 g. pirinča
- 250 g. šampinjona
- 1 veća šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 2 česne belog luka
- 1 dl. belog vina
- 2 dl. vode.
- Izdinstati začinjene batake na malo masnoće kada su bataci gotovi izvaditi ih iz šerpe.
- U šerpi gde su se pržili bataci dodati sitno isečen crni i beli luk,i iseckanu na kockice šargarepu ,dodati malo soli(da luk omekša).
- Kada luk postane staklast dodati opran pirinač i potepeno dodavati belo vino i vodu.
- Dinstati na tihoj vatri oko 20min,zatim dodati očišćene i iseckane šampinjone-dinstati još 10-15min.
- Pred kraj začiniti po ukusu ….(Nekad treba više a nekad manje vode za pirinač zavisi od vatre).