Piletina u oranž-čili sosu – Snežana Kitanović
Piletina u oranž-čili sosu – kombinacilja slatkog i ljutog, idealna za ljubitelje kineske hrane.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Piletina u oranž-čili sosu – Snežana Kitanović
- 1 veći komad pilećih grudi
- sok od 2 pomorandže (120-150ml)
- kašičica ½rendane pomorandžine kore
- 1,5 kašike soja sosa
- 1 kašike meda
- 1 kašike sirćeta
- 1 kašičica sitno seckanog belog luka
- 1 kašika gustina
- čili
- so (ulje)
- Iseći piletinu na kocke, posoliti i ispržiti na ulju.
- Izvaditi piletinu iz tiganja.
- U tiganj dodati sok i koru pomorandže, soja sos, med, sirće, beli luk i čili.
- Pustiti da proključa.
- Rastvoriti gustin sa jednom kašikom vode, pa dodati u sos, vratiti piletinu i sve kratko prokuvati (3-4 min).
- Služiti uz basmati pirinač ili fusilli makarone.